Tankefeltterapi TFT-EFT

 

          

  Tankefeltterapeut

    

  Charlotte Lundegaard

    

  Depotvej 6, 4180 Sorø

    
  +45 57 82 08 36

 

  

Tag springet og helbred dig selv

 

Forskellen på TFT og EFT

TFT er en forkortelse for Tankefeltterapi og EFT er en forkortelse for Emotionel Friheds Teknik. De to forkortelser bruges begge til at betegne den behandlingsmetode, hvor man fjerner eller reducerer fysisk ubehag ved at banke på nogle meridianpunkter med fingerspidserne.

 

Under uddannelsen er jeg blevet undervist både i TFT og EFT. I udlandet er betegnelsen EFT mest kendt, mens begge betegnelser efterhånden bruges i Danmark. Jeg bruger mest den teknik der betegnes EFT. Her er en kort beskrivelse af hvad henholdsvis TFT og EFT er.

 

TFT Tankefeltterapi er opringeligt udviklet af den amerikanske psykolog Roger Callahan. Ifølge hans metode skal man banke forskellige algoritmer (rækkefølger) af meridianpunkter afhængig af diagnosen. Dvs. fobi har sin rækkefølge, angst har en anden og så videre. Så for at kunne løse problemet, skal man kunne stille en diagnose. I øvrigt mener han at ca. 60% af de problemstillinger man løber ind i kan løses med algoritmen for traumer. Han kalder sin metode for CT-TFT.

 

EFT Emotionel Friheds Teknik er videreudviklet af en af Roger Callahans elever, Gary Craig. I EFT anvender man en standard sekvens der indeholder alle punkter - dvs. alle punkter bankes i samme rækkefølge uanset hvad problemet er. Banketeknikken kombineres med brugen af bekræftelser, som fx: "Selv om jeg er så bange for edderkopper så elsker og accepterer jeg mig selv helt og fuldt".

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Note: Selv om TFT i kliniske forsøg har vist bemærkelses-værdige resultater er det en metode der fortsat befinder sig i udviklingsstadiet hvor der ikke findes videnskabelige beviser for at metoden virker. Tankefeltterapi er ikke en erstatning for at søge almindelig lægehjælp eller anden psykologisk hjælp.

 

Kilde: www.tankefeltterapi.info

 

 

 

 

 

tankefeltterapi.eu© 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.tankefeltterapi.eu